تاریخ: ۰۷ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۵۴
بازدید: ۱۲۹
کد خبر: ۸۲۳۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
ناتوانی بورس از اصلاح

تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز دوشنبه 7 بهمن 98

می متالز - رشد محسوس و مداوم قیمت‌ها از هفته آخر دی‌ماه و پس از فروکش تنش‌های منطقه‌ای بسیاری از بازیگران بازار را به شناسایی سود ترغیب کرده است. در این بین به خصوص حقوقی‌ها در زمینه فروش انگیزه بیشتری دارند و این مساله گه‌گاه میل به اصلاح را در کلیت بازار تقویت می‌کند. با این وجود حجم نقدینگی ورودی هم‌چنان بالاست و استراحت‌های بازار دیگر حتی یک جلسه کامل معاملاتی را در بر نمی‌گیرد.
تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز دوشنبه 7 بهمن 98

به گزارش می متالز، بورس تهران در جلسه معاملاتی امروز روندی جالب توجه را از سر می‌گذراند؛ شاخص کل بورس در نیم ساعت نخست معاملات بیش از 3 هزار واحد عقب نشینی کرد و به کانال 415 هزار واحدی بازگشت. با این حال این روند به سرعت تغییر مسیر داد و برآیند تغییرات شاخص بیش از 2 هزار واحد مثبت شد. به این ترتیب نماگر اصلی بازار سطح 420 هزار واحدی را نیز پشت سر گذاشت و سقف جدیدی را به ثبت رسانده است.

لازم به ذکر است که معاملات امروز در ادامه معاملات روز گذشته آغاز شد. جایی که عرضه صف‌های خرید توسط سهامداران بزرگ به اوج‌گیری ارزش معاملات و فاصله‌گیری قیمت‌ها از سقف روزانه منجر شود و در بسیاری از نمادها، آخرین قیمت‌ها را به پایین‌تر از قیمت پایانی نمادها سوق داد.

عقب‌نشینی ارزش معاملات

پس از ثبت رکورد خیره‌کننده 4634 میلیارد تومانی ارزش معاملات خرد بورس در جلسه روز گذشته، معاملات امروز با آهنگ کندتری (از لحاظ میزان دادوستدها) پیش می‌رود. صف‌نشینی در نمادهای بازار به اندازه روز گذشته پرتعداد نیست و این مساله تا حدودی از انگیزه‌ها برای عرضه سهام کاسته است و ضمنا میل‌های کمابیش آشکار بازیگران به شناسایی سود و میل پنهان بازار به اصلاح تقاضا را با احتیاط بیشتری همراه کرده است.

حکمرانی «کرونا» بر بازار جهانی

معاملات امروز بازار جهانی همچنان تحت‌تاثیر شیوع ویروس جدید پیش می‌رود. این موضوع افت قیمت نفت و فلزات مصرفی را در پی داشته و بار دیگر قیمت هر اونس طلا را به مرز 1580 دلار رسانده است.

در آخرین معاملات امروز بازار جهانی و تا این لحظه (12:35) هر بشکه نفت برنت با کاهش 2.5 درصدی قیمت به 58.4 دلار افول کرده، هر تن مس با کاهش 100 دلاری به 5826 دلار رسیده، روی سطح 2300 دلاری را از دست داده و سرب نیز افت 1.4 درصدی قیمت را تجربه می‌کند.

افت قیمت کالاهای پایه آن هم بعد از گزارش‌های نه‌چندان مطلوب کامودیتی‌‌محورهای بورس تهران، بزرگان کالایی را به حاشیه برده و تمرکز معامله‌گران را به نمادهای خودرویی-بانکی معطوف کرده است. روز گذشته «دنیای بورس» در گزارش بررسی جریان نقدینگی در معاملات بورس به توزیع ارزش معاملات در نمادهای بورسی پرداخت.

نمادهای بانکی و خودرویی اگر چه چندان با انگیزه‌های سودآوری تقویت نمی‌شوند با این وجود فاصله بیش‌تری از دغدغه بازار جهانی و واقعیت‌ صورت‌های مالی دارند. از سوی دیگر رفتار بازیگران حقوقی در دادوستد امروز این گروه‌ها نیز در نوع خود جالب توجه است. تا آن‌جا که در نمادهای «خساپا»، «خودرو» و «وبملت» خبری از عرضه‌های پرفشار بر سهام نبوده است.

عناوین برگزیده